Tüm Harry Potter Oyunları Burada


“HARRY POTTER VE ZÜMRÜDÜANKA YOLDAŞLIĞI” SEKTÖRÜN VE STÜDYONUN REKORLARINI KIRIYOR

Dünyanın dört bir yanındaki sinemalarda henüz ikinci gününe giren Warner Bros. Pictures filmi “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” gerek sektörün gerek stüdyonun gişe rekorlarını kırıyor. Açıklama Yerel Dağıtım’ın başkanı Dan Fellman ile Warner Bros. Pictures Uluslar arası Dağıtım Bölümü başkanı Veronika Kwan-Rubinek tarafından yapıldı.
“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” Çarşamba günkü açılışında 44.2 milyon dolarla (daha önceki 2004 tarihli 40.4 milyon dolarlık) sektör rekorunu kırdı. Bu ciroya filmin 12 milyon dolarlık geceyarısı seansları hasılatı da dahil ki bu da sektörde bir başka rekor.




“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” Çarşamba günü gösterildiği 29 ülkede 29.2 milyon dolarlık açılış cirosuyla uluslararası gişe rekorlarını da elde etti: Hollanda ve Belçika’da sektörün en büyük, Fransa, İtalya ve Brezilya’da ise ikinci en büyük açılış hasılatını elde eden “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”, ayrıca, aralarında Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika, Avustralya, Kore ve Brezilya’nın da bulunduğu 22 ülkede en büyük “Harry Potter” açılışına da imza attı.

Stüdyo’nun kendi ulusal rekorlarını da kıran “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” şimdiden, Warner Bros. Pictures’ın en yüksek geceyarısı hasılatı, en yüksek günlük hasılatı ve bugüne kadarki en yüksek “Harry Potter” açılış hasılatı rekorlarını ele geçirdi. Daha önce de ilan edildiği gibi, Warner Bros. Pictures, filmi ulus çapında 4.285 yerde 9.000 salonda gösterime sundu ki bu hiçbir Warner Bros. filminde olmadığı kadar geniş çaplı bir gösterim oldu. Ayrıca, “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” için Warner Bros. 22.000 adet master kopya basarak dünyanın dört bir yanına gönderdi. Bu şu ana kadarki en yüksek kopya sayısıydı. Film dünya çapında 1350 dijital salonda gösterilerek Warner Bros.’un en yüksek dijital sinema rekorunu da ele geçirdi.



IMAX cephesinde de, “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” sektörün rekorlarını yerle bir ederek 90 Kuzey Amerika sinema salonunda 1.9 milyon dolar ciroyla en yüksek hasılatı elde etti. Bu rekor 450.000 dolarla geceyarısı gösterimi rekorunu da içeriyor. Film 91’i Amerika’da olmak üzere 126 IMAX salonunda gösterime girecek ki bu da şimdiye kadarki en yüksek rakam. Çoğu IMAX salonu filmin final sahnelerini 3-boyutlu olarak sunulacak.

“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nda, Harry beşinci öğretim yılı için Hogwarts’a döndüğünde, büyücü camiasının büyük çoğunluğunun, onun kötü Lord Voltemort’la karşılaştığı gerçeğinin bir yalan olduğuna inandırıldıklarını görür ve onuru kırılır. Daha da kötüsü, Sihir Bakanı Cornelius Fudge yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni atamıştır: İki yüzlü Profesör Dolores Umbridge. Ama Profesör Umbridge’in “Bakanlık onaylı” savunma sihri dersleri genç büyücüleri kendilerini tehdit eden Karanlık güçlere karşı hazırlıksız ve savunmasız bırakır. Bunun üzerine, arkadaşları Hermione ve Ron’un teşvikiyle, Harry dizginleri eline almaya ikna olur. Kendilerine “Dumbledore’un Ordusu” adını veren bir grup öğrenciyle gizlice buluşan Harry, onlara Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersleri vermeye ve bu cesur genç büyücüleri önlerinde uzanan muazzam savaşa hazırlamaya başlar.

Warner Bros. Pictures bir Heyday Films yapımı olan “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nı sunar. Filmin başrollerini Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, Jason Isaacs, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Imelda Staunton, David Thewlis, Emma Thompson ve Julie Walters paylaşıyor.

David Heyman ve David Barron’ın yapımcılığını, Lionel Wigram’ın yönetici yapımcılığını gerçekleştirdiği filmi David Yates yönetti. J.K. Rowling’in aynı adlı kitabına dayanan filmin senaryosunu Michael Goldenberg kaleme aldı.

“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nın dünya çapındaki dağıtımını bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures gerçekleştiriyor.

Film Türkiye’de 10 Ağustos’ta vizyona girecek.

Hiç yorum yok:

 
Film izLemek İçin TıkLayın : online sinema izle Oyun Oynamanın Tek Adresi : bedava oyun indir - araba oyunları - kral oyun - kanal d oyunları