Tüm Harry Potter Oyunları Burada


J.K. Rowling En İyi İngiliz Yazarlar Arasında

J.K. Rowling En İyi İngiliz Yazarlar Arasında

The Times gazetesi 1945’den 2008’e uzanan zaman dilimi içerisinde yer alan 50 en iyi İngiliz yazardan oluşan bir liste yayımladı. J.K. Rowling listenin 42. sırasında yer alıyor.


The Times, çocukların Harry Potter kitaplarını, “onları çok sevdikleri ve Rowling’in okuyucuyu sayfanın en son kelimesine kadar inanılmaz bir şekilde götürebilmeyi başarması” nedeniyle okuduklarını belirterek devam etti:

Rowling, çocukların içine girip bir daha asla çıkmak istemeyecekleri bir dünya yarattı. Diğer bütün İngiliz fantastik roman yazarları gibi, Rowling de efsaneyi günlük hayatın içine sarsılmaz bir şekilde oturtmayı başardı. Evet, büyücü, cadı, yatılı okul ve yetimler gibi bazı belli başlı, alışılmış elementleri kullandı (bana diğer edebi yazarlardan bazı şeyleri alıp kullanmayan edebi yazar gösterin!) ama bütün bunlardan yepyeni, kocaman, ayrıntılarla süslenmiş ve basitlikten çok uzak bir dünya oluşturdu. Rowling’in yazdığı bu kitaplar o kadar büyüleyici, eğlenceli ve korkunç ki, nesiller boyunca okunmaya devam edecek. Başlamak için en güzel seçenek ise, Harry Potter ve Felsefe Taşı, çünkü her güzel hikayeye en başından başlamak gerekir.



Listeden bazı isimler ise şu şekilde, Philip Pullman (43. sıra), Ronald Dahl (16. sıra), C.S. Lewis (11. sıra), J.R.R. Tolkien (6. sıra), George Orwell (2.sıra). Listenin 1 numarası ise Philip Larkin.

Hiç yorum yok:

 
Film izLemek İçin TıkLayın : online sinema izle Oyun Oynamanın Tek Adresi : bedava oyun indir - araba oyunları - kral oyun - kanal d oyunları