Tüm Harry Potter Oyunları Burada


::.... Daniel Radcliffe ....:: (Harry Potter)



Teyzesi ve eniştesi yüzünden zalim bir hayat yaşayan büyücü çocuk rolünü alabilmek için binlerce çocuğu geride bırakan Radcliffe, 23 Temmuz 1989 yılında Londra’da doğdu.(Bazı medya kuruluşları Felsefe Taşı’nın Rowling ve Harry Potter’ın doğum tarihi ile aynı olduğunu belirtse de Daniel bunu yanlış olduğunu söyledi.)Alan Radcliffe ve oyuncu yönetmeni olan Marcia Gresham’ın oğlu olan Daniel ailesiyle beraber Londra’da yaşıyor.

Radcliffe 5 yaşından beri oyuncu olmak istedi fakat ailesi buna sıcak bakmadı.9 yaşında anne ve babasını ikna ederek bir İngiliz dizisi olan David Copperfield için deneme çekimlerine girdi.Beş çekim sonrasında 1999 yılında BBC’de bir Charles Dickens roman kahramanı olan genç David Copperfield’ı oynamaya hak kazandı.Bu rolü McGonagall’ı oynayan Maggie Smith ve Madam Hooch’u oynayan Zoe Wannamaker ile paylaştı.Radcliffe ayrıca bir casus hikayesi olan ve Felsefe Taşı’ndan 6 ay önce çıkan The Tailor of Panama’da Geoffrey Rush’ın oğlu olarak küçük bir rol aldı.

Chris Colombus David Copperfield’ı izlemiş ve Harry rolünü Radcliffe’nin oynamasını istemiş.Fakat Radcliffe’nin ailesini çocuklarının oyunculuğu denemesini istemediği için Colombus ve kadrosu diğer binlerce çocuğu denemiş ama sonuç alamamışlar.

Senaryo yazarı Steve Kloves ve yapımcı David Heyman Londra’da Stones in His Pockets isimli bir tiyatro oyununa giderler.Burada Steve Kloves Alan ve Dan Radcliffe ile tanışır çünkü Heyman Dan’in babasının arkadaşıdır.Oyun esnasında Kloves Daniel’e sürekli bakar ve sonunda Colombus’a giderek ailesini ikna etmesini ister.Radcliff’lere gittiklerinde aile fikrini değiştirmiş ve deneme çekimi yapılmasına izin vermiştir. D aniel Radcliffe Harry olarak seçilmeden önce defalarca deneme çekimlerine girer.Seçmeler Temmuz 2000’de Felsefe Taşı’nın yapımından 2 ay önce açıklanır.Radcliffe Sırlar Odası için de imza atar.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Karizma cocuk yaa ... :)

Adsız dedi ki...

valla ben ona aşığım

Adsız dedi ki...

isimsize katılıyorum kübraya da gerçek karizmatik

 
Film izLemek İçin TıkLayın : online sinema izle Oyun Oynamanın Tek Adresi : bedava oyun indir - araba oyunları - kral oyun - kanal d oyunları