Tüm Harry Potter Oyunları Burada


Harry Potterda Geçen büyüler ve anlamları

Accio: Çağırma Büyüsü
Alohomora: Kilit Açma Büyüsü
Aparecium: Görünmez Mürekkebi Görünür hale Getiren Büyü
Avada Kedavra: Öldüren Büyü
Avis: Asadan Kuşlar Çıkmasını Sağlayan Büyü
Colloportus: Kapıyı mühürleyen Büyü
Crucio: Acı Yükleyen Büyüsü

Deletrius: Asadan Büyü Silme Büyüsü
Diffindo: Herhangi bir eşyada yarık oluşturarak yırtılıp açılmasına sebep olan Büyü.
Dissendium: Kambur Cadı Heykelindeki Gizli Kapıyı Açan Büyü
Engorgio: Temas edilince bir yerinizin şişmesine sebep olan Büyü.
Ennervate: Sersemletme Büyüsünden Kurtaran Büyü
Expecto Patronum: Ruh Emicilere Karşı Kalkan Yaratan Büyü
Expelliarmus: Düşmanın Elinden Silahını Uçuran Büyü
Ferula: Kırılan bir yere tahta değnek oluşturan Büyü
Finite Incantatum: Büyü Etkisini Bitirme Büyüsü
Flagrate: Yanık bir işaret Bıraktıran Büyü
Furnunculus: Çıban Çıkartan Büyü.
Immobulus: Bir Objeyi Durduran yada Yavaşlatan Büyü.
Impedimenta: Herhangi bir şeyi Durduran yada Yavaşlatan Büyü.

Imperio: Kişinin Kontrolünü Büyü Yapanın Eline Almasını Sağlayan Büyü
Impervius: Herhangi birşeyi su geçirmez yada suya dayanıklı yapan Büyü.
Incarcerous: Kalın İpler Yaratarak Birisini Bağlamayı Sağlayan Büyü
Incendio: Ateş yaratan Büyü
Locomotor Mortis: Bacakları Kilitleyen Büyü
Lumos: Aydınlatma Büyüsü
Mobiliarbus: Ağaç Oynatan Büyü
Mobilicorpus: Birisinin Vücudunu Hareket Ettiren Büyü

Morsmordre: Karanlık İşareti Yaratan Büyü
Nox: (Lumos'un Tersi) Işığı Söndüren Büyü
Obliviate: Yapıldığında Kişinin Hafızasını Silen Büyü
Occlumensy: Yapıldığında Bir İnsanın Zihnine Girmeni Sağlayan Büyü
Oculus Reparo: Tamir Etme Büyüsü
Orchideous: Bir Paket Çiçek Yaratan Büyü
Pack: Eşyalarını Bavula Yerleştiren Büyü
Peskipiksi Pesternomi: Lockhart Versiyon Dondurma Büyüsü
Petrificus Totalus: Vücut Kilitleyen Büyü
Wingardium Leviosa: Herhangi bir eşyayı havalandıran Büyü

‘Hermione’, Harry Potter’da oynamak istemiyor

Harry Potter filmlerinde akıllı büyücü kız “Hermione Granger” rolünde oynayan Emma Watson, filmin devam eden bölümlerinde artık rol almak istemediğini açıkladı.

Emma Watson, İngiliz yazar J.K. Rowling’in bütün dünyada okunan ve beğenilen Harry Potter romanından uyarlanan filmlerde, Potter’ın akıllı ve çalışkan arkadaşı rolünde oynuyordu. Filmin şu ana dek çekilen beş serisinde de oynayan Watson, film yapımcılarına açıklamasında, çekimlerine bu yaz başlanacak altıncı filmde rol almak istemediğini söyledi.


Gelen haberlere göre, genç yıldız, kendisine ödenen miktarın iki katına çıkması teklifi gelse bile (4 milyon dolar) kararından vazgeçmeyeceğini belirtti.
Watson’ın yakınları genç oyuncunun artık “Harry Potter’da oynanan kız” imajından bıktığını ve bundan kurtulmak istediğini söylediler

O olmadan filmin tadıda olmazki :(

Harry Potter ve Ölümcül Takdis (Final)

Le Parisien’deki habere göre serinin sonu şöyle bitiyor:
"Harry Potter, son maceradan 19 yıl sonra, beraberinde çocukları Lily, James ve Albus olmak üzere Hogwarts sihirbazlık okuluna gitmek üzere trene biniyorlar. Yıllardır ileri sürülen tüm spekülasyonların aksine, genç sihirbaz kitapta ölmüyor. Kitabın sonunda Ginny ile evlenmesine rağmen Hermione ve onunla evlenen Ron kadar mutlu olamıyor. Sonuç mutlu bir son gibi görünse de, aslında çok derin bir acı ve üzüntüyle kapanıyor. Zira serinin başkahramanları hayatta kalsa da, 6 yakın arkadaşı dünyayı Voldemort’dan kurtarmak için canlarını feda ediyorlar."

Pc-Oyun Harry Potter - Order of the Phoenix

Harry Potter Oyunları- Harry Potter Oyunu oyna-


Harry Potter oyunu oyna

Pc-Oyun Harry Potter - Order of the Phoenix
Ateş Kadehi ile başlayan ölümcül turnuvada bir öğrenci ölür aynı zamanda kötü büyücü Lord Voldemort yeniden bir vücuda sahip olur ve kötü emellerini gerçekleştirmek için geri gelir. Böyle kötü haberlerle geçen bir yaz döneminden sonra yeni senenin gergin başlaması muhtemeldir.


Sihir Bakanı Fudge kulaktan kulağa gezen "Voldemort geri döndü" sözlerinden oldukça rahatsız olmuştur. Üstelik geçen sene Hogwarts'da bir öğrenci ölmüştür. Bu durumdan oldukça tedirgin olan Sihir Bakanı Fudga, Hogwarts'a yeni bir "karanlık sanatlara karşı savunma büyüsü" öğretmeni olan Dolares Umbridge'yi gönderir. Umbridge sadece öğretmenlik yapmakla kalmayacak aynı zamanda sihir bakanının okuldaki gözü kulağı olacaktır. Fakat Dolares Umbridge yapması gereken görevleri yapmaz, basiretsiz davranır. Okul savunmasız kalmıştır. Kahramanımız Harry Potter burada devreye girer ve duruma el atar. Biricik dostları olan Ron Weasley ve Hermione Granger ile okulda bir grup kurmaya karar verirler bu grubun adı "Dumbledore'un Ordusu"dur. Kurdukları birlik ile karanlık sanatlara ve karanlık sanatlarla uğraşanlara karşı savaşacaklardır.


Harry Potter'ın büyücü atmosferine yakışır bir giriş ardından ara menüler ve sonrasında Hogwarts'ın ana avlusunda oyuna dahil oluyoruz. Bizi öğrenim hayatımız boyunca yalnız bırakmayan can dostlarımız Ron Weasley ve Hermione Granger da yanımızda. Oyuna dahil olduğumuz anda Hogwarts'ın büyülü havası bizi etkilemeyi başarıyor. İlerleyen teknoloji ile güzelleşen atmosfer kendini belli ediyor. 2001'de çıkan ilk oyun Philosopher's Stone'dan beri HPG'in tüm serilerini oynamış biri olarak, Order of the Phoenix'in grafiksel açıdan yakalanan en iyi seviyede olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca şunu da eklemek iyi olur! Grafikler her ne kadar ihtişamlı da olsa sistematik olarak bilgisayarı fazla zorlamıyor. Oyunun oynanabilirliği de böylece artmış oluyor.

Daniel, Emma ve Rupert'in katildigi TV programlarindan notlar...




Daniel Radcliffe, cuma sabahi 'CBS Early Show'a katildi ve besinci Harry Potter filminin yanisira, diger sinema ve tiyatro projelerinden bahsetti. kisaca özetlersek, simdiye kadarki en iyi oyunculuk performansini Zümrüdüanka Yoldasligi'nda gösterdigini söylüyor ve bu sebeple kendisini izlerken daha rahat hissettigini belirtiyor. Kendisindeki bu gelisimi ise yönetmen David Yates'e baglamis (Zaten hatirlarsaniz filmin çekim asamasinda verdigi bir röportajda Yates'in kendisini daha önce hiçbir yönetmenin yapmadigi kadar çok zorladigini belirtmisti.) Bir de su 30 kere tekrar edildigi söylenen öpüsme sahnesi çekiminin yanlis akatarildigindan bahsediyor, megerse bir sahnenin farkli kamera açilariyla 30 kere çekilmis gibi gösterilebileceginden bahsediyormus. (Biz de yedik :P) Son olarak da yakinda 18 yasina girecegi soruldugunda bunun önemli bir sey olmadigini fakat yine de bir parti vermeyi düsündügünü belirtiyor.


Bu arada 'CBS Early Show'un web sitesinde yer alan habere göre 16 Haziran pazartesi günü Emma Watson, 17 Haziran sali günü ise Rupert Grint bu programa konuk olacaklar...

Geçtigimiz aksam ise Rupert Grint, Craig Ferguson'in sundugu Late Late Show'a katildi.



Özellikle Emma ve Rupert'in Hermione ve Ron arasinda son kitapta yasanabilecek duygusal yakinlasmalar üzerine girdigi diyalog görülmeye deger.

Son olarak da The Reelz Channel'in Daniel, Emma ve Rupert'la yaptigi röportajlarin, kanalin kendi web sitesinde yayinlandigini belirteyim

“HARRY POTTER VE ZÜMRÜDÜANKA YOLDAŞLIĞI” SEKTÖRÜN VE STÜDYONUN REKORLARINI KIRIYOR

Dünyanın dört bir yanındaki sinemalarda henüz ikinci gününe giren Warner Bros. Pictures filmi “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” gerek sektörün gerek stüdyonun gişe rekorlarını kırıyor. Açıklama Yerel Dağıtım’ın başkanı Dan Fellman ile Warner Bros. Pictures Uluslar arası Dağıtım Bölümü başkanı Veronika Kwan-Rubinek tarafından yapıldı.
“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” Çarşamba günkü açılışında 44.2 milyon dolarla (daha önceki 2004 tarihli 40.4 milyon dolarlık) sektör rekorunu kırdı. Bu ciroya filmin 12 milyon dolarlık geceyarısı seansları hasılatı da dahil ki bu da sektörde bir başka rekor.




“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” Çarşamba günü gösterildiği 29 ülkede 29.2 milyon dolarlık açılış cirosuyla uluslararası gişe rekorlarını da elde etti: Hollanda ve Belçika’da sektörün en büyük, Fransa, İtalya ve Brezilya’da ise ikinci en büyük açılış hasılatını elde eden “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”, ayrıca, aralarında Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika, Avustralya, Kore ve Brezilya’nın da bulunduğu 22 ülkede en büyük “Harry Potter” açılışına da imza attı.

Stüdyo’nun kendi ulusal rekorlarını da kıran “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” şimdiden, Warner Bros. Pictures’ın en yüksek geceyarısı hasılatı, en yüksek günlük hasılatı ve bugüne kadarki en yüksek “Harry Potter” açılış hasılatı rekorlarını ele geçirdi. Daha önce de ilan edildiği gibi, Warner Bros. Pictures, filmi ulus çapında 4.285 yerde 9.000 salonda gösterime sundu ki bu hiçbir Warner Bros. filminde olmadığı kadar geniş çaplı bir gösterim oldu. Ayrıca, “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” için Warner Bros. 22.000 adet master kopya basarak dünyanın dört bir yanına gönderdi. Bu şu ana kadarki en yüksek kopya sayısıydı. Film dünya çapında 1350 dijital salonda gösterilerek Warner Bros.’un en yüksek dijital sinema rekorunu da ele geçirdi.



IMAX cephesinde de, “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” sektörün rekorlarını yerle bir ederek 90 Kuzey Amerika sinema salonunda 1.9 milyon dolar ciroyla en yüksek hasılatı elde etti. Bu rekor 450.000 dolarla geceyarısı gösterimi rekorunu da içeriyor. Film 91’i Amerika’da olmak üzere 126 IMAX salonunda gösterime girecek ki bu da şimdiye kadarki en yüksek rakam. Çoğu IMAX salonu filmin final sahnelerini 3-boyutlu olarak sunulacak.

“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nda, Harry beşinci öğretim yılı için Hogwarts’a döndüğünde, büyücü camiasının büyük çoğunluğunun, onun kötü Lord Voltemort’la karşılaştığı gerçeğinin bir yalan olduğuna inandırıldıklarını görür ve onuru kırılır. Daha da kötüsü, Sihir Bakanı Cornelius Fudge yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni atamıştır: İki yüzlü Profesör Dolores Umbridge. Ama Profesör Umbridge’in “Bakanlık onaylı” savunma sihri dersleri genç büyücüleri kendilerini tehdit eden Karanlık güçlere karşı hazırlıksız ve savunmasız bırakır. Bunun üzerine, arkadaşları Hermione ve Ron’un teşvikiyle, Harry dizginleri eline almaya ikna olur. Kendilerine “Dumbledore’un Ordusu” adını veren bir grup öğrenciyle gizlice buluşan Harry, onlara Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersleri vermeye ve bu cesur genç büyücüleri önlerinde uzanan muazzam savaşa hazırlamaya başlar.

Warner Bros. Pictures bir Heyday Films yapımı olan “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nı sunar. Filmin başrollerini Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, Jason Isaacs, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Imelda Staunton, David Thewlis, Emma Thompson ve Julie Walters paylaşıyor.

David Heyman ve David Barron’ın yapımcılığını, Lionel Wigram’ın yönetici yapımcılığını gerçekleştirdiği filmi David Yates yönetti. J.K. Rowling’in aynı adlı kitabına dayanan filmin senaryosunu Michael Goldenberg kaleme aldı.

“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nın dünya çapındaki dağıtımını bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures gerçekleştiriyor.

Film Türkiye’de 10 Ağustos’ta vizyona girecek.

"Harry Potter Zümrüdüanka Yoldaşlığı" Filminin Galası gerçekleştirildi.

Gösterime girdiği tarihten beri büyük izlenme rekorları kıran Harry potter filminin 5. serisi "Harry Potter ve Zümrüdüanka yoldaşlığı"'nın Galası Amerikada yapıldı. Galada film büyük heyecanla izlendi ve herkesin beğenisini kazandı.Filme Diğer serilerden farklı olarak biraz daha korku ve biraz daha heyecan katılmış gibi...

Birçok ünlü ismin katıldığı galada en çok dikkat çeken şey ise başrol oyuncularının ne kadar büyüdükleri oldu.

Filmin 10 Agustos 2007 tarihinde gösterime gireceği belirtildi.

İşte Harry Potter filminin galasından resimler;






Harry Potter heyecanında geri sayım




‘Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın dünya prömiyeri öncesinde basının karşısına geçen başrol oyuncuları, Ağustos ayında gösterime girecek serinin 5’inci filminin, şimdiye kadarki en heyecanlı Potter uyarlaması olduğu görüşünde birleşti.


Tüm dünyada milyonlarca sinemaseverin merakla beklediği ‘Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın dünya prömiyerine sayılı günler kaldı. Kitabın sinema uyarlamasının genç oyuncuları, 5’inci filmin, serinin en sevdikleri filmi olduğu fikrinde birleşiyor.


Harry Potter’ı canlandıran Daniel Radcliffe, “Filmi, Harry Potter serileri içinde en üste koyuyorum. Çünkü bu filmde herkes perdeye en iyi performansını yansıttı. Ayrıca filmin, tıpkı kitapta olduğu gibi giderek karanlıklaşması taraftarıyım” dedi.


Hermione Granger’ı canlandıran genç aktris Emma Watson da, “Bu filmle gurur duyuyorum. Bence şu ana kadar çektiğimiz en iyi film. Benim de favorim. Yönetmenimiz David Yates, bizden en yüksek verimi almayı başardı” diye konuştu.


Potter ve arkadaşlarının, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki 5’nci yılını anlatan serinin son filminde yönetmen koltuğunda bir İngiliz, David Yates oturuyor.


Genç kahramanların, kötü büyücü Lord Voldemort’a karşı verdikleri mücadeleyi beyaz perdeye taşıyan film, 10 Ağustos’ta Türkiye’de de gösterime girecek.

Filmin Öyküsü

"Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nda, beşinci öğretim yılı için Hogwarts’a dönen Harry, büyücü camiasının büyük çoğunluğunun onun kötü Lord Voldemort’la karşılaştığını inkar ederek, Lord Voldemort’un döndüğü haberine kulak tıkamayı tercih ettiklerini görür. Hogwarts’ın saygın müdürü Albus Dumbledore’un kendisinin konumunu zayıflatarak yerine geçmek için Voldemort’un döndüğü yalanını söylediğini düşünen Sihir Bakanı Cornelius Fudge, Dumbledore ve Hogwarts öğrencilerinin hareketlerinden haberdar olabilmek için okula yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni atar. Ama Profesör Dolores Umbridge’in Bakanlıktan onaylı savunma büyüsü dersi onları ve tüm büyücü camiasını kendilerini tehdit eden karanlık güçlere karşı ne yazık ki savunmasız bırakır; bu yüzden, arkadaşları Hermione ve Ron’un teşviki üzerine, Harry konuya el atar. Kendilerine “Dumbledore’un Ordusu” adını veren küçük grupla buluşan Harry, onlara Karanlık Güçlere karşı nasıl savunacaklarını öğreterek, bu genç ve cesur büyücüleri kendilerini bekleyen olağanüstü savaşa hazırlar.

::.... Rupert Grint ....::(Ron Weasley)


Büyücü ailenin 7 çocuğundan Ron Weasley’i oynayan ve Harry’nin en iyi diğer arkadaşı olan Rupert Grint 24 ağustos 1988 yılında Nigel ve Jo Grint’in çocuğu olarak İngiltere’de doğdu.Rupert beş çocuklu ailenin en küçüğü.Emma Watson gibi onunda ilk oyunculuk deneyimleri okul oyunları ve yerel tiyatro gruplarında oldu. Annie and Rumplestiltskin’de Rooster ve Grimm Tales’de Rumplestiltskin olarak rol aldı.Grint,Harry Potter ile ilgili çalışmaları BBC’de Newsround adlı programdan öğrendi.Programa,filmde neden rol almak istediğini anlatan ve bazı sahnelerde tiyatro öğretmeni olan bayanın kılığına girdiği bir deneme kaseti gönderdi.

2002 yılında Thunderpants isimli bir İngiliz aile komedisi olan filmde rol aldı.Filmin yönetmeni Tom Felton ile The Borrowers’da birlikte çalışan Peter Hewitt’di.Grints Sorlar Odası ve AzkabanTutsağı’nda Ron rolünü oynamaya devam ediyor.

::.... Emma Watson ....:: (Hermione Granger)


Burç: Koç
Saç: Sarışın
Göz: Kahverengi
Kullandığı El: Sağ
Yaşadığı Yer: Oxfordshire, İngiltere
Aile: Jacqueline Watson (43, avukat), Chris Watson (44, avukat) [boşanmışlar]
Kardeş: Alex, 8 yaşında
Evcil Hayvanları: 2 kedi, Bubbles ve Domino
Beğendiği Oyuncular: Julia Roberts, Goldie Hawn, Sandra Bullock ve John Cleese.
Sevdikleri Hayvan: Kediler
Film: Julia Roberts' ın filmleri (Notting Hill, vs.)
Giyim: DKNY, Gap, Harvey Nichols
Şekerleme: Limonatalı
Müzik: Bryan Adams, Suzanne Vega, Dido, Samantha Mumba

Diğer Bilgiler;

Filmlerde bir kitap kurdu,Hogwarts’ın en iyi öğrencisi,Harry’nin en yakın arkadaşlarından birisi ve dişçi bir muggle çiftin kızları olan Hermione Granger’ı canlandıran Watson 15 Nisan 1990 yılında Oxford/İngiltere’de doğdu.Fransa’da okula gittiği küçük yaşlarında okul gösterilerinde oyunculuk yeteneğini birçok oyunda gösterdi. Daisy Pratt Şiir Yarışması’nı kazanarak güzel konuşma sanatındaki başarısını da ispat etti. Watson oyunculuk yeteneğini Arthur: The Young Years’da King Arthur’un kız kardeşini oynayarak ve The Happy Prince’de yer alarak segilemeye devam etti.

Emma oldukça atletik. Tennis, hokey ve rounders (bir çeşit beyzbol) oynuyor, Coğrafya ve matematiği hiç sevmiyor. Birgün Amerikalı bir lise öğrencisini canlandırmak istiyor. Emma’nın ilk başarısı 7 yaşındayken okulundaki şiir yarışmasını kazanması olmuş. Ayrıca okuldaykan birçok oyunda rol yer almış. Filmdeki rol arkadaşı Rupert Grint ile Harry’yi oynayan Daniel Radcliff’e şakalar yapmaktan çok hoşlanıyor. Oyuncu kadrosuna katılması drama öğretmeninin seçmelere katılıp katılmayacağını sormasıyla gerçekleşmiş.

Emma öz eleştiri yapabilen biri. Eğer büyülü bir yeteneği olabilseydi, bunun uçmak olmasını istermiş. Harry Potter serilerinin şöyle sona ermesini istiyor: Voldemort’un tamamen yok edilmesi ve böylece Harry’nin rahat etmesi, Ron’un babasının gerçekten çok zengin olması ve Malfoy Ailesinin fakirleşmesi, ve Hermione’nin iyi bir işi olması. Emma kendisini 3 kelimeyle şöyle anlatıyor: neşeli, kararlı ve her konuda en iyiyi isteyen. Harry Potter’ın New York galası onun ilk Amerika ziyareti olmuş. Brad Pitt’in Harry Potter'in gelecek bölümlerden birinde oynamasını istiyor ve Prens William’a tutkun.


::.... Daniel Radcliffe ....:: (Harry Potter)



Teyzesi ve eniştesi yüzünden zalim bir hayat yaşayan büyücü çocuk rolünü alabilmek için binlerce çocuğu geride bırakan Radcliffe, 23 Temmuz 1989 yılında Londra’da doğdu.(Bazı medya kuruluşları Felsefe Taşı’nın Rowling ve Harry Potter’ın doğum tarihi ile aynı olduğunu belirtse de Daniel bunu yanlış olduğunu söyledi.)Alan Radcliffe ve oyuncu yönetmeni olan Marcia Gresham’ın oğlu olan Daniel ailesiyle beraber Londra’da yaşıyor.

Radcliffe 5 yaşından beri oyuncu olmak istedi fakat ailesi buna sıcak bakmadı.9 yaşında anne ve babasını ikna ederek bir İngiliz dizisi olan David Copperfield için deneme çekimlerine girdi.Beş çekim sonrasında 1999 yılında BBC’de bir Charles Dickens roman kahramanı olan genç David Copperfield’ı oynamaya hak kazandı.Bu rolü McGonagall’ı oynayan Maggie Smith ve Madam Hooch’u oynayan Zoe Wannamaker ile paylaştı.Radcliffe ayrıca bir casus hikayesi olan ve Felsefe Taşı’ndan 6 ay önce çıkan The Tailor of Panama’da Geoffrey Rush’ın oğlu olarak küçük bir rol aldı.

Chris Colombus David Copperfield’ı izlemiş ve Harry rolünü Radcliffe’nin oynamasını istemiş.Fakat Radcliffe’nin ailesini çocuklarının oyunculuğu denemesini istemediği için Colombus ve kadrosu diğer binlerce çocuğu denemiş ama sonuç alamamışlar.

Senaryo yazarı Steve Kloves ve yapımcı David Heyman Londra’da Stones in His Pockets isimli bir tiyatro oyununa giderler.Burada Steve Kloves Alan ve Dan Radcliffe ile tanışır çünkü Heyman Dan’in babasının arkadaşıdır.Oyun esnasında Kloves Daniel’e sürekli bakar ve sonunda Colombus’a giderek ailesini ikna etmesini ister.Radcliff’lere gittiklerinde aile fikrini değiştirmiş ve deneme çekimi yapılmasına izin vermiştir. D aniel Radcliffe Harry olarak seçilmeden önce defalarca deneme çekimlerine girer.Seçmeler Temmuz 2000’de Felsefe Taşı’nın yapımından 2 ay önce açıklanır.Radcliffe Sırlar Odası için de imza atar.

::.... Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı ....:: (Kitap)



Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki beşinci yılında Harry, hayatını cehenneme çeviren sihirli/sihirsiz pek çok şeyle başa çıkmak zorunda: Yaz tatilini yanlarında harcadığı aptal akrabaları; beklenmedik bir anda ve yerde karşısına çıkan Ruh Emici’ler; ergenlik çağının isyanları, heyecanları, korkuları; onun gösteriş düşkünü bir yalancı olduğunu düşünenler; okulun işleyişine burnunu sokmaya çalışan Sihir Bakanlığı; gelmiş geçmiş en berbat Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni; ağır dersler, zor sınavlar, acımasız cezalar; sürekli yinelenen bir kâbus ve acıyan yara izi; ona en yakın insanlardan birinin ölümü; beş yıl gecikmeyle öğrendiği bir gerçek...

Serinin ilk dört kitabında gözlerimizin önünde adeta etten kemikten bir büyülü dünya kuran J. K. Rowling, yaratıcılığıyla yine başrolde: Satırlara ve satır aralarına serpiştirilmiş zekice ayrıntılar, olay örgüsünü daha da zenginleştiriyor ve büyülü dünyaya yeni renkler katıyor. Bu sürükleyici kitabı elinizden bırakamayıp kalınlığıyla ters orantılı hızda okuyacak ve tıpkı Harry gibi bir sonraki okul yılını iple çekerek Hogwarts’tan ayrılacaksınız.

Harry Potter Yaş sınırlamasına Takıldı

Serinin her geçen filmi daha karanlık bir atmosfere doğru büyük bir hızla sürüklenirken Avustralya filme yaş sınırlaması getirdi. Sinema salonlarına atıldıktan sonra izleyici kitleside değişmeye başlıyan film bu sefer bizleri dahada karanlık bir yolculuğa çıkartıyor. Lord Voldemort'un dönüşüyle ona karşı verilicek savaşın ilk hazırlıkları başlıyor. Aksiyon sahnelernin daha çok bulunduğu yeni filme yetkililer on beş yaş altı izleyicilerin filme ancak bir refakatçi eşliğinde gitmelerine izin veriyor.

Ülkemizde 10 Ağustosta gösterime girecek olan film burda yaş sınırlamasına takılır mı bilinmez ama başka ülkelerde de aynı yaş sınırlamasının konulması salonlardan gelecek gelirin düşmesi anlamına geliyor ve bu durum Hollywood'daki yapımcıları daha şimdiden düşündürmeye başlamış olsa gerek.

Filmin Fragmanları (Videolar)












Harry Potter bu kez çok karanlık!!!

Eleştirmenlerce başarılı bulunan David Yates imzalı 'Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı', aynı zamanda serinin en karanlık halkası olarak nitelendiriliyor.

Bu nedenle pek çok ülkede 12 yaş üstü sınırlaması uygulanacak. 10 Ağustos'ta Türk izleyicileriyle buluşacak olan filmde, Hogwarts'ta gerilim dolu bir eğitim yılına başlayan Harry ve dostları, Dumbledore Ordusu adı altında birleşerek Lord Voldemort'la mücadeleye devam ediyor.

Film, New York Magazine yazarı David Edelstein tarafından şimdiye kadarki en başarılı Harry Potter uyarlaması olarak ilan edildi. Yardımcı rollerde göz dolduran Ralph Fiennes, Alan Rickman ve Gary Oldman'ın yanı sıra; seride ilk kez oynayan Helena Bonham Carter da, Lord Voldemort hayranı şeytani cadı Bellatrix Lestrange rolüyle eleştirmenlerden olumlu not aldı.

Resimler,Duvar Kağıtları....


























Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007) Harry Potter and the Order of the Phoenix

Vizyon tarihi:
10 Ağustos 2007

Yönetmen:
David Yates


Senaryo :

J.K. Rowling(Kitap), Michael Goldenberg(Kitap)

Müzik:
Nicholas Hooper(Kitap)


Görüntü yönetmeni:

Slawomir Idziak(Kitap)


Oyuncular:




Daniel Radcliffe (Harry Potter)


Rupert Grint (Ron Weasley)

Emma Watson (Hermione Granger)

Helena Bonham Carter (Ölü Yiyici Bellatrix Lestrange)
Michael Gambon (Albus Dumbledore)
Gary Oldman (Sirius Black)
Alan Rickman (Severus Snape)
Imelda Staunton (Dolores Umbridge)
George Harris (Kingsley Shacklebolt)
Emma Thompson (Profesör Sybil Trelawney)


Tür:

Macera, Dram, Fantastik

Yapım:

ABD, İngiltere 2007 142 dakika (Renkli)

Dil:

İngilizce

Dağıtıcı Firmalar:

Warner Bros

 
Film izLemek İçin TıkLayın : online sinema izle Oyun Oynamanın Tek Adresi : bedava oyun indir - araba oyunları - kral oyun - kanal d oyunları